Reagovanje na odgovor ministra pravde Crne Gore povodom izvjestaja predsjedinika viseg suda Musike Dujovic

Iskreno me je obradovao vas odgovor, jer sama misao da se covjek dovijeka goni budi u meni tezak osjecaj nepravde koje nebi smlelo biti. A zelim vam predociti neke ocigledne cinjenice za koje smatram da vam mogu ukazati na na bitne detalje.

Postovani gospodine Markovicu, u dokumentu koji ste mi poslali, nalazim da se izostavlja veliki dio procesa koji se vodi od 1999. godine. Zasto je to ucinjeno ja neznam ali znam da ovaj slucaj traje od 1999 pa do, sad vec mozemo reci, 2013. godine. Dokument ovakav kakav je ne daje vam potpunu sliku ovog sudskog procesa koji se vodi protiv g. Piletica jer izostavlja ogroman dio vremena.

U tom procesu se tokom ovog dugog perioda izmijenjao veliki broj sudija i vjestaka a neki nisu vise ni zivi. A vjestacenja, povodom istog razloga zbog kojeg se sad ceka vjestacenje iz Visbadena, se po mojim saznanjima vode josh od 2004. godine najmanje. Nekoliko grupa vjestaka u njihovom pismenom izvjestaju su obavijestili sud da nalazi ne vezuju optuzenog za slucaj ali zbog nemogucnosti suda da obezbijedi njihovo prisustvo i svedocenje ti nalazi osporeni.

Sto je meni nezamislivo je da ni u jednom slucaju nadlezan sud Crne Gore pri vracanju slucaja na ponovno sudjenje nije razmatrao prava optuzenog i njemu nacinjenu stetu koja se nanosi odugovacenjem i vracanje predmeta evo sad vec skoro 14 godina.

Ja Vam zelim dostaviti, dokumentovano vise detalja koji vam mogu pomoci da i sami uvidite josh snazniju utemeljenost daljeg ispitivanja ovog nemilog slucaja. Ali ja na zalost nisam u Crnoj Gori i nisam u vezi sa nikim od strana u ovom slucaju, da bih mogao to jednostavno uciniti.

Sa Postovanjem,

Darko Bulatovic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s